Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Babkan ze śmietaną. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 235 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 28. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Wielkanoc. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, odparowane mleko, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Babka Śmietankowa, Babka Ze Śmietaną Czekoladową, oraz Morelowy Serek Babka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować ciasto, żurawinę i amaretto połączyć w małej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Likier Amaretto
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Podgrzać mleko na średnim ogniu w małym, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia; wymieszać z kwaśną śmietaną. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
4
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Drożdże
5
Umieść 1/2 szklanki cukru granulowanego, jajka i żółtka w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością, aż będzie gruby i blady (około 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
żółtko Jaja
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Dodaj mieszaninę mleka, mieszaninę drożdży, 1 łyżeczkę ekstraktu migdałowego i sól; beat aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Migdałów
Drożdże
Mleko
Sól
7
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
8
Dodać 5 1/2 szklanki mąki do mieszaniny jaj; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 5 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Jajko
9
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Ciasto
Punch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
12-filiżanek garnka rozpylać w sprayu; 1 łyżką cukru granulowanego wymieszać z 1 łyżką. Mieszankę żurawinową, rodzynki i migdały zagnieść na ciasto. Z mąką ręce, klepać ciasto w 8-calowym okręgu. Uformuj 2-calowy otwór w środku ciasta; umieść ciasto w przygotowanej patelni, umożliwiając wydostanie się środka patelni przez otwór w cieście. Delikatnie wcisnąć ciasto na patelnię. Lekko płaszcz wierzchu ciasta w sprayu do gotowania; przykryć i odstawić 45 minut lub aż podwojony rozmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Spray Do Gotowania
żurawina
Migdały
Rodzynki
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf Pan
11
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Odkryj ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
13
Piec w 350 przez 45 minut lub aż bochenek jest rumiane i brzmi puste po naciśnięciu. Schłodzić na patelni 5 minut na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Piekarnik
Patelnia
14
Aby przygotować lukier, połącz cukier puder, 1/4 szklanki mleka i 1/4 łyżeczki ekstraktu migdałowego, mieszając trzepaczką.