Babeczki Z Rodzynkami Żytnimi
Babeczki z rodzynkami żytnimi mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Mieszanka proszku do pieczenia, oleju roślinnego, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 17 mówi, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Babeczki Owsiano-rodzynkowe-te babeczki są pakowane z rodzynkami, płatkami owsianymi i orzechami włoskimi, smaczne i zdrowe.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°. Linia 12 kubków na muffinki z wkładkami papierowymi lub smarem z masłem. W średniej misce wymieszać mąkę żytnią, mąkę pełnoziarnistą, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; odstawić.
W dużej misce, ubić jajka, aż lekko ubite.
Ubij w mleku, oleju i melasie.
Dodaj suche składniki i mieszaj, aż się połączą. Wymieszać z rodzynkami. Łyżka ciasta do przygotowanych puszek muffin.
Wierzch każdej babeczki posypać cukrem.
Piec, aż nadmuchane i złociste i tester ciasto włożone do środka muffin wychodzi czysty, o 15 protokół.
Ostudzić 10 minut na patelni, a następnie przenieść do stojaka z drutu, aby zakończyć chłodzenie. Babeczki będą przechowywane w hermetycznym pojemniku do trzech dni.