Babeczki z polewą z masła orzechowego
Babeczki z polewą z masła orzechowego zajmuje około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Za $1.45 za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 585 kalorii, 7G białka, oraz 25g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako amerykański deser. Mieszanka samorosnącej mąki, kremowego masła orzechowego, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Czekoladowe babeczki i polewa z masłem orzechowym, Babeczki czekoladowe z masłem orzechowym z polewą czekoladową, oraz Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym ze specjalnym lukrem z masłem orzechowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Posmaruj i posyp mąką kubki z babeczkami i umieść je w foremkach na muffinki. Za pomocą miksera elektrycznego posmaruj masło na puszystą masę.
Dodaj cukier i kontynuuj śmietankę przez około 6 do 8 minut.
Dodawaj jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Dodaj mąkę i mleko na przemian do śmietany, zaczynając i kończąc na mące.
Dodaj wanilię i dalej ubijaj, aż dobrze się wymieszasz. Podziel ciasto równo między papiery do babeczek. Wypoziomuj ciasto, upuszczając patelnię do muffinek na blacie, aby uwolnić pęcherzyki powietrza.
Piecz przez 25 do 35 minut lub do końca. Schłodzić na patelni przez 5 do 10 minut.
Za pomocą małej miski połącz lukier czekoladowy i masło orzechowe i dobrze wymieszaj. Gdy babeczki ostygną, posmaruj wierzch lukrem z masła orzechowego.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na babeczki. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.