Babeczki Słodko-Ziemniaczane
Babeczki słodko-ziemniaczane to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 370 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 763 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka proszku do pieczenia, mielonego cynamonu, ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Sprawdza się jako bardzo niedrogi posiłek poranny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Muffiny Ze Słodkich Ziemniaków, Muffiny Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Muffiny Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Puszki na muffinki posmaruj, aby pomieścić 12 muffinek.
W małej misce wymieszać brązowy cukier, olej, wanilię i jajka.
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy, sól i starte słodkie ziemniaki w dużej misce. Zrób studnię w środku i wlej mieszaninę jajek. Mieszaj mieszaninę jajek, stopniowo włączając ją do mieszaniny mąki. Wymieszać z rodzynkami i orzechami włoskimi
Łyżka ciasto do puszek. Lubię wypełnić każdą puszkę do obręczy, aby zrobić dużą czapkę.
Piec babeczki przez 25 do 30 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Wyjmij muffinki z piekarnika i ostrożnie poprowadź nóż do parowania wokół każdej muffinki, następnie odwróć patelnię i uderz jedną krawędź o powierzchnię roboczą, aby uwolnić muffinki.
Podawać muffinki od razu.