Babeczki Kukurydziane Z Żurawiną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc wypróbuj muffinki z mąki kukurydzianej. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 157 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz cukier, sól, mieloną mąkę kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Muffinki Żurawinowo-Kukurydziane, Zdrowe Muffinki Z Żurawiną I Pomarańczową Mąką Kukurydzianą, oraz Muffinki Z Mąki Kukurydzianej.
Instrukcje
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać w średniej misce. Wymieszać mąkę kukurydzianą i sól do wymieszania.
Masło i cukier utrzeć w osobnej misce na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będą lekkie i puszyste; ubić jajko.
Dodać suche składniki do mieszaniny masła na przemian z mlekiem, skrobanie miski kilka razy, aż dobrze wymieszane. Delikatnie złożyć żurawinę.
Łyżka do smarowanych lub wyłożonych patelni do muffinów, wypełniając dwie trzecie pełne.
Piec w temperaturze 400 przez 20 do 22 minut, aż babeczki są ustawione i po prostu zaczyna się światło złoty brąz.
Schłodzić w patelniach 2 minuty; obrócić i schłodzić na stojaku z drutu przez 3 do 5 minut.