Babeczki kantalupa z posypką Pralinową
Babeczki z Kantalupą z posypką Pralinową mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 21g tłuszczu i w sumie 387 kalorii. Ten wegetariański przepis serwuje 10 i kosztuje 59 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz kantalupę, mąkę, ekstrakt z wanillanu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżką wynik 21%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Polewa Do Lodów Czekoladowych, Sernik dyniowy z polewą z pralinki Pekan, oraz Ciasto czekoladowe z Ganache i Pralinką dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 10 kubków na muffinki jumbo lub wyłóż papierowymi wkładkami do muffinek.
Wymieszaj orzechy pekan, brązowy cukier, 1/2 szklanki mąki i zmiękczone masło razem w misce, aż mieszanina będzie krucha.
Ubij 1 szklankę białego cukru i oleju razem w misce mikserem elektrycznym, aż będzie gładka.
Dodawaj jajka pojedynczo, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubij puree z kantalupy i ekstraktu waniliowego w mieszankę cukru.
W misce wymieszaj 1 1/2 szklanki mąki, proszku do pieczenia, cynamonu i soli. Wymieszaj mąkę z mieszanką puree z kantalupa; delikatnie złóż kawałki kantalupa i skórkę z cytryny.
Wlej ciasto do przygotowanych kubków na muffinki.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 25 minut.
Wyjmij z piekarnika i posyp mieszanką pekan na wierzchu każdej muffinki. Kontynuuj pieczenie, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, jeszcze około 10 minut. Schłodzić na patelni przez 10 minut przed wyjęciem, aby całkowicie ostygnąć na ruszcie.