Babeczki Dyniowe Z Kruszonką
Babeczki Dyniowe z Kruszonką mogą być dobrym przepisem na poszerzenie Twojego pudełka z przepisami na śniadanie. Z tego przepisu składa się 18 porcji zawierających 108 kalorii, 1 g białka i 4 g tłuszczu każda. Za 36 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1239 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Aby przepis był tak aromatyczny, wystarczy mieszanka soli, proszku do pieczenia, mąki i kilku innych składników. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26%, to danie jest raczej złe. Wypróbuj Muffiny Owsiane Dyniowe z Polewą Streusel, Babeczki Dyniowe z Polewą Streusel Pecan i Muffiny Dyniowo-Jabłkowe z Polewą Streusel, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem lub wyłóż 18 foremek na muffinki papierowymi papilotkami.
Połącz w misce 2 1/2 szklanki mąki, 1/2 szklanki płatków owsianych, przyprawę do ciasta dyniowego, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól.
W osobnej dużej misce wymieszaj puree z dyni, 1 szklankę brązowego cukru, biały cukier, olej roślinny, mus jabłkowy, jajka i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj mieszaninę mąki z mieszanką dyni; Dobrze wymieszać. Wsypać rodzynki.
Ubij w misce 1/4 szklanki brązowego cukru z masłem, aż masa będzie kremowa i gładka.
Za pomocą widelca wymieszaj 2 łyżki płatków owsianych i 2 łyżki mąki z mieszanką cukru i masła, aż kruszonka będzie kruszonka.
Ciasto wlać do przygotowanej formy na muffinki.
Posyp każdą muffinkę kruszonką.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek muffinki będzie czysta, czyli od 25 do 35 minut.