Babeczki dyniowe
Jeśli chcesz dodać więcej amerykańskich przepisów do swojej skrzynki z przepisami, babeczki dyniowe mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 12 osób. Ten deser ma 325 kalorii , 3 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 56 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 359 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier puder, mieszankę do ciast, puree z dyni i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 42 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 43% . Bezglutenowe babeczki dyniowe bez nabiału , babeczki z gorącą czekoladą miętową i babeczki kawowo-migdałowe z likierem Kahlua są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz jak wykonać ten przepis.
Sprzęt specjalny: 12 mini foremek na ciasto dyniowe.
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Spryskaj formę do pieczenia nieprzywierającym sprayem, posyp mąką i usuń jej nadmiar.
Połącz mieszankę do ciasta z puree z dyni i olejem. Ubijaj mikserem ręcznym na średnich obrotach, aż do dokładnego połączenia, około 2 minut. Niektóre puree z dyni mają więcej wilgoci niż inne. Jeśli ciasto wydaje się suche, dodaj więcej puree z dyni, po 1/4 szklanki na raz.
Za pomocą łyżki do lodów napełnij foremki ciastem do 2/3 wysokości.
Piecz, aż wierzch będzie złocistobrązowy, a patyczek wbity w środek będzie suchy, około 12 minut. Ostudź przez 5 minut i wyjmij na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
W dużej misce połącz składniki lukru i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Lukier powinien być gęsty, ale o konsystencji lejącej. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj trochę wody, aby go rozrzedzić. Jeśli chcesz uzyskać bardziej pomarańczowy kolor, dodaj kilka kropli czerwonego i żółtego barwnika spożywczego. Zanurz górną połowę każdej babeczki w lukrze i umieść na blasze do pieczenia z kratką, aby lukier spływał po bokach.
Pozostawić lukier na 1 godzinę przed podaniem.