Babeczki Czekoladowe Makaroniki
Babeczki z makaronikami czekoladowymi to amerykański przepis na 18 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 94 kalorie . Za 23 centy za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Mieszanka białek jaj, cukru, sera ricotta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Sprawdza się dobrze jako niedrogi deser. Jest dostarczany przez Taste of Home. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 35% . Ta ocena nie jest aż tak niesamowita. Podobne przepisy obejmują : Ciasto czekoladowe z kokosem bez pieczenia z ciasteczkami czekoladowymi i makaronikami , Makaroniki maślano-kokosowe i Ciasteczka makaronikowe .
Instrukcje
W misce wymieszaj białka, jajko, mus jabłkowy i wanilię.
Wymieszaj mąkę, cukier, kakao i sodę oczyszczoną; stopniowo dodawaj do mieszanki białek jaj na przemian z maślanką. Nałóż połowę ciasta do 18 foremek na muffiny posmarowanych sprayem do pieczenia.
W innej misce ubij ser ricotta, cukier i białko jaja na gładką masę. Wymieszaj z kokosem i ekstraktem. Nałóż 1 łyżkę stołową na środek każdej foremki na muffiny.
Napełnij foremki na muffiny do dwóch trzecich resztą ciasta.
Piec w temperaturze 350° przez 28-33 minuty lub do momentu, aż wykałaczka włożona w babeczkę będzie czysta. Ostudzić przez 5 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę; całkowicie ostudzić. Posypać cukrem pudrem.