Babciowy tort żurawinowo-pomarańczowy
Ciasto żurawinowo-pomarańczowe babci może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, mąkę, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Lepszy niż sos żurawinowy z jeżyn babci, Ciasto żurawinowo-pomarańczowe z pomarańczową polewą, oraz Ciasto Pomarańczowo-Żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 10-calowa patelnia rurowa. Mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól przesiać; odstawić.
W dużej misce wymieszaj 1 szklankę białego cukru, 1/3 szklanki soku pomarańczowego, jajka, maślankę, Likier żurawinowy i olej roślinny za pomocą miksera elektrycznego.
Dodać suche składniki i wymieszać tylko do zwilżenia. Złóż posiekane daktyle, żurawinę i skórkę pomarańczową.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i równomiernie rozprowadzić.
Piec przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy nóż włożony w koronkę ciasta wyjdzie czysty.
Niech ciasto ostygnie na patelni ustawionej na stojaku z drutu na 15 do 20 protokół.
Wyjmij ciasto z patelni i połóż na talerzu. W małym rondlu wymieszaj 1 szklankę soku pomarańczowego i 3/4 szklanki białego cukru. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Użyj baster indyka lub dużej łyżki, aby skropić sos na torcie. Poke ciasto widelcem lub szaszłykiem, aby pomóc wchłonąć cały sos, lub aż ciasto jest dokładnie zwilżony.