Babciowy placek budyniowy z jajkiem
Ciasto budyniowe z jajkiem babci może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz vanillan ekstrakt, cukier, mleko poparzone, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Portugalskie Tarty Z Budyniem Jajecznym, Ciasto Z Kremem Kokosowym, oraz Babciowy placek budyniowy z jajkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (205 stopni C).
Wymieszać jajka, cukier, sól i wanilię. Dobrze wymieszać. Zmiksować w poparzonym mleku. Aby uzyskać więcej żółtego koloru, dodaj kilka kropli żółtego barwnika spożywczego.
Wymieszaj ciasto z ciastem i wyszczotkuj dno i boki skorupki białkiem jajka, aby zapobiec rozmoczonej skórce.
Wlać mieszaninę kremu do piecrust.
Posypać gałką muszkatołową.
Piec przez 30 do 35 minut, lub aż nóż włożony w pobliżu centrum wyjdzie czysty. Spoko na stojaku.