Babcine ciasto jabłkowe
Babciny tort jabłkowy z przepisu można przygotować w około 1 godzinę . Za 36 centów za porcję otrzymasz deser na 16 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 313 kalorii , 3 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga mąki, sody oczyszczonej, cukru cukierniczego i tłuszczu piekarskiego. Ten przepis zachwycił 5 osób. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 16% , to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują babcine klopsiki z jabłkami , ciasto jabłkowe i ciasto jabłkowe .
Instrukcje
Umieść rodzynki i gorącą wodę w małej misce; odłożyć na bok.
W dużej misce utrzyj śmietankę z cukrem na jasną i puszystą masę. Wbij jajko.
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną, sól i przyprawy; dodawać do ubitej masy na przemian z musem jabłkowym i wodą.
Odcedź rodzynki; wymieszać z ciastem z orzechami.
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 300° przez 40 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta.
Połóż patelnię na ruszcie. W razie potrzeby posyp cukrem cukierniczym.
Podawać na ciepło lub na zimno.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i wino porto to moje ulubione dodatki do ciasta jabłkowego. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "