Babcie Polskie Perogi
Polskie Perogi babci mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 60. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 90 kalorii. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz sól, jajka, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Polskie ciasteczka babci, Kurczak pieczony po polsku babci, oraz Szparagi i Brie Perogi.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę i sól. W osobnej misce ubij masło, śmietanę, jajka, żółtko i olej. Wymieszaj mokre składniki z mąką, aż do dobrze wymieszanego. Przykryć miskę ręcznikiem i odstawić na 15 do 20 minut.
Umieść ziemniaki w garnku i napełnij wystarczającą ilością wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości, o 15 protokół.
Odcedzić i rozgnieść z rozdrobnionym serem i sosem serowym, póki jeszcze gorące. Doprawić cebulą solą, solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia.
Oddzielić ciasto perogie na dwie kulki.
Rozwałkuj po jednym kawałku na lekko posypanej mąką powierzchni, aż będzie wystarczająco cienka, aby pracować, ale nie za cienka, aby się rozerwała.
Pokroić w kółka za pomocą foremki do ciastek, foremki do perogie lub szklanki.
Posmaruj trochę wody wokół krawędzi kół i łyżką trochę wypełnienia do środka. Złóż okręgi na pół-okręgi i naciśnij, aby uszczelnić krawędzie.
Umieścić perogi na blasze i zamrozić. Po zamrożeniu przenieś do worków lub pojemników do przechowywania w zamrażarce.
Aby ugotować perogi: doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Zrzucaj perogi pojedynczo. Są one wykonywane, gdy unoszą się na szczyt. Nie gotuj zbyt długo, bo będą rozmoczone!