Baba Ghanoush
Baba Ghanoush może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 128 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bakłażan, oliwę z oliwek, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Spróbuj Baba Ghanoush, Baba Ghanoush, oraz Baba Ghanoush dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko posmarować blachę do pieczenia.
Umieść bakłażana na blasze do pieczenia i zrób dziury w skórze widelcem. Piecz przez 30 do 40 minut, obracając od czasu do czasu, lub do miękkości.
Wyjąć z piekarnika i umieścić w dużej misce z zimną wodą.
Wyjąć z wody i odkleić skórę.
Umieść bakłażan, sok z cytryny, tahini, nasiona sezamu i czosnek w elektrycznym blenderze i puree. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przenieść mieszaninę bakłażana do średniej wielkości miski do mieszania i powoli wymieszać w oliwie z oliwek. Przechowywać w lodówce przez 3 godziny przed podaniem.