Baba Ghanoush

Baba Ghanoush
Baba Ghanoush może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 128 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bakłażan, oliwę z oliwek, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Spróbuj Baba Ghanoush, Baba Ghanoush, oraz Baba Ghanoush dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko posmarować blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść bakłażana na blasze do pieczenia i zrób dziury w skórze widelcem. Piecz przez 30 do 40 minut, obracając od czasu do czasu, lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Wyjąć z piekarnika i umieścić w dużej misce z zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć z wody i odkleić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Umieść bakłażan, sok z cytryny, tahini, nasiona sezamu i czosnek w elektrycznym blenderze i puree. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
BakłażanBakłażan
CzosnekCzosnek
TahiniTahini
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Przenieść mieszaninę bakłażana do średniej wielkości miski do mieszania i powoli wymieszać w oliwie z oliwek. Przechowywać w lodówce przez 3 godziny przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn