Baba Ghanoush
Baba Ghanoush może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 83 kalorie, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sok z cytryny, nasiona kminku, tahini i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni middl eastern. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Baba Ghanoush, Baba Ghanoush, oraz Baba Ghanoush.
Instrukcje
Przekłuć bakłażana kilka razy widelcem; umieścić na wyłożonej folią blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 375 przez 45 minut lub do miękkości.
Bakłażan pokroić na pół. Wyjąć miąższ; wyrzucić Skórki.
Odcedzić miąższ bakłażana w durszlaku przez 30 minut.
Umieść orzeszki piniowe, nasiona kminku i czosnek w robocie kuchennym; pulsuj, aż drobno posiekasz.
Dodaj bakłażan, sok z cytryny, 2 łyżki majonezu, tahini, 1 łyżeczka soli i czarny pieprz do robota kuchennego. Proces do gładkiej. Łyżka mieszanki bakłażana do średniej miski; wymieszać pietruszkę.
W razie potrzeby udekorować gałązkami pietruszki.