Baba Ghannouj

Baba Ghannouj
Baba Ghannouj jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 79 kalorii. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Jeśli masz tahini, czosnek, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Biała Czekolada Baba Ghannouj, Baba Ghannouj (Puree Z Bakłażanów Wędzonych), oraz Baba z rumem.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Przebić kilka otworów w skórze bakłażana (aby uniknąć wybuchu) i grill na średnim ogniu obracając co 7 minut, aż skóra jest zaczerniona, a ciało jest ładne i miękkie. Całkowity czas grillowania wynosi około 30 minut. Jeśli nie masz grilla, możesz upiec bakłażana w piekarniku 375 stopni F przez około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Usuń bakłażan z grilla i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Gdy bakłażan będzie wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, oderwij skórę i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
5
Umieścić mięso bakłażana w durszlaku i odcedzić przez 10 minut. W robocie kuchennym, połączyć czosnek, sok z cytryny, tahini i pietruszki i pulse połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
TahiniTahini
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6
Dodaj miąższ bakłażana. Doprawić solą i pieprzem i połączyć. Dostosuj smak z większą ilością tahini lub soku z cytryny, jeśli wolisz. Jeśli jest gorzki, cukier lub miód pomoże. Badania pokazują, że biała odmiana rośliny jest słodsza w smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
TahiniTahini
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn