Baba Ghannouj
Baba Ghannouj jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 79 kalorii. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Jeśli masz tahini, czosnek, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Biała Czekolada Baba Ghannouj, Baba Ghannouj (Puree Z Bakłażanów Wędzonych), oraz Baba z rumem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przebić kilka otworów w skórze bakłażana (aby uniknąć wybuchu) i grill na średnim ogniu obracając co 7 minut, aż skóra jest zaczerniona, a ciało jest ładne i miękkie. Całkowity czas grillowania wynosi około 30 minut. Jeśli nie masz grilla, możesz upiec bakłażana w piekarniku 375 stopni F przez około 30 minut.
Usuń bakłażan z grilla i ostudzić.
Gdy bakłażan będzie wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, oderwij skórę i wyrzuć.
Umieścić mięso bakłażana w durszlaku i odcedzić przez 10 minut. W robocie kuchennym, połączyć czosnek, sok z cytryny, tahini i pietruszki i pulse połączyć.
Dodaj miąższ bakłażana. Doprawić solą i pieprzem i połączyć. Dostosuj smak z większą ilością tahini lub soku z cytryny, jeśli wolisz. Jeśli jest gorzki, cukier lub miód pomoże. Badania pokazują, że biała odmiana rośliny jest słodsza w smaku.