Baba Ganoush i chipsy Pita
Baba Ganoush i pita chipsy wymaga o 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 120 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, chipsy pita, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis od Foodnetwork ma 43 fanów. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni middl eastern. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 84%. Spróbuj Baba Ganoush, Najlepszy Baba Ganoush, oraz Baba Ganoush dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brush cut bakłażan z oliwą z oliwek na stronie miąższu, mżawka na stronie skóry. Doprawić bakłażana solą i pieprzem.
Umieść ciało bokiem w dół na nieprzywierającej blasze do pieczenia i pozostawić pod brojlerem 4 do 5 cali od ciepła, aż skóra zostanie zwęglona, a miąższ jest bardzo delikatny, 15 do 20 minut. Ostudzić przez 5 minut.
Miarka się mięso bakłażana do robota kuchennego. Czosnek wkleić z solą tłucząc go z boku noża.
Dodać czosnek i sok z 1 cytryny do procesora.
Dodać pietruszkę i tahini do procesora i proces do gładkiej. Wyreguluj sól, a następnie przelej dip do miski i wymieszaj w połowie orzeszków piniowych, udekoruj pozostałymi orzechami. Otoczyć dip chipsami pita i podawać.