Bab's Roladki Lasagne z Indykiem i Grzybami
Bułeczki Lasagne z Indykiem i Grzybami Bab's mogą być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 2,35 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 28 g białka i 13 g tłuszczu. Ten przepis polubiło 14 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Allrecipes wymaga parmezanu, szpinaku, sosu marinara i soli. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik łyżką wynoszący 83%. Wypróbuj bułki lasagne ze szpinakiem i grzybami, bułki z kurczakiem, karczochami i lasagne z grzybami oraz bułki lasagne ze szpinakiem i indykiem – wykorzystaj resztki do podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Spryskaj duże naczynie do pieczenia sprayem kuchennym.
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę. Gotuj lasagne we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż będzie ugotowana, ale twarda do kęsa, około 8 minut.
Odcedź i zachowaj makaron w misce z zimną wodą.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj indyka, grzyby, przyprawę włoską, sól i czarny pieprz, aż indyk będzie równomiernie rumiany.
Mieszaj szpinak i czosnek z mieszanką indyka, aż się rozgrzeje, jeszcze około 1 minuty; zdjąć z ognia i pozostawić do lekkiego przestygnięcia.
Rozłóż około 1/2 szklanki sosu marinara na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia.
Wymieszaj 1/2 szklanki sera mozzarella, sera ricotta i parmezanu z mieszanką z indyka, aż dobrze się wymieszają.
Rozłóż około 1/4 szklanki mieszanki indyka i sera na środku każdego makaronu lasagne, pozostawiając na końcu makaronu przestrzeń o długości około 2 cali.
Zwiń makaron z przeciwnego końca i ułóż na przygotowanym naczyniu do pieczenia łączeniem do dołu. Powtórz z pozostałymi bułeczkami.
Polej pozostałym sosem marinara bułki lasagne.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż sos będzie musujący, od 30 do 40 minut.
Posyp bułki pozostałymi 1 1/2 szklanki sera mozzarella i włóż ponownie do piekarnika.
Kontynuuj pieczenie, aż ser się roztopi, jeszcze około 5 minut.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Lasagna Roll Ups bardzo dobrze komponuje się z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.