Bażant smażony
Pheasant Stir-Fry zajmuje około 30 minut od początku do końca. To danie główne ma 558 kalorii , 26 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Za 2,57 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup ryż, olej canolan, ryż i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 61% . Podobne przepisy obejmują Karela Fry/bittergourd Fry , Asian Shrimp Stir-Fry i Asian Vegetable Stir Fry With Ground Beef .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, sos sojowy, imbir i bulion, aż składniki się połączą.
Dodaj wodę; odstaw. Na patelni lub woku smaż bażanta na 1 łyżce oleju przez 3-4 minuty lub do momentu, aż nie będzie już różowy.
Wyjąć i trzymać w cieple.
Dodaj resztę oleju do patelni. Smaż brokuły i marchewki przez 2 minuty.
Dodaj seler, cebulę i groszek; smaż, aż warzywa będą chrupiąco-miękkie, około 5 minut. Wymieszaj mieszankę sosu sojowego i dodaj do patelni; doprowadź do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty. Włóż mięso z powrotem do patelni i podgrzej.