Bałagan zieleni
Bałagan zieleni może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, warzywa z kolendry, szynkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Eton Mess, Eton Mess, oraz Banoffee mess dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło z olejem w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, i smażyć 5 minut lub aż lekko rumiane.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodać szynkę i delikatnie wymieszać.
Dodaj połowę collards i 2 szklanki wody. Przykryć i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 10 minut.
Dodaj pozostałe collards i 8 szklanek wody; doprowadzić do wrzenia. Przykryj, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu 2 godziny. W razie potrzeby wymieszać paprykę jalapeo.
Dodać sól kuchenną i czarny pieprz do smaku i podawać z sosem pieprzowym.