Bûche de Noël
Bûche de Noël może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 182 kalorie, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką wodę, szczyptę soli, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 17%. Spróbuj Buche de Noel, Bûche de Noël, oraz Buche de Noel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nasmaruj dno i boki 15-x 10-calowej patelni jellyroll; linia papierem woskowym i papierem woskowym smarem i mąką. Odstawić.
Beat żółtka w dużej misce do mieszania z dużą prędkością z mikserem elektrycznym 5 minut lub aż gruby i blady. Stopniowo dodawać 1/3 szklanki cukru, dobrze ubijając.
Dodać wodę i wanilię. Złożyć w zmielonych migdałach. Stopniowo składaj w mące tortowej i kakao.
Ubij białka z dużą prędkością, aż do spienienia.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i sól; ubijać do uzyskania miękkich szczytów.
Dodać pozostałe 1/3 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złożyć do mieszaniny żółtka.
Równomiernie rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 375 przez 10 minut lub aż Góra sprężyny z powrotem po dotknięciu.
Przesiej cukier puder w prostokącie 15 x 10 cali na ręczniku. Kiedy ciasto jest gotowe, natychmiast poluzuj z boków patelni i wyjmij na cukrowy ręcznik. Odklej papier woskowy. Zaczynając od wąskiego końca, zwinąć ciasto i ręcznik razem; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu, szew w dół.
Rozwiń ciasto i usuń ręcznik.
Ciasto posmarować połową obficie czekoladowego maślanego kremu; ostrożnie przełożyć. Kryj się i wyluzuj.
Wytnij ukośny plasterek o grubości 1 cala z 1 końca rolki ciasta.
Umieść bułkę z ciastem na talerzu do serwowania, zszywaj stronę w dół; Ustaw wycięty kawałek na boku bułki z ciastem, aby przypominał węzeł.
Rozłóż pozostały bogaty krem czekoladowy na torcie.
Wynik lukier z palców widelca lub grzebień ciasto przypominać korę drzewa.
Udekoruj pistacjami i, w razie potrzeby, grzybami Bezowymi. Ciasto (ale nie Grzyby) przechowywać w lodówce.