Bûche de Noël
Bûche de Noël jest bezmleczne przepis z 10 porcjami. Ta przystawka ma 133 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz cukier, jajka, śmietanę z kamienia nazębnego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Buche de Noel, Bûche de Noël, oraz Buche de Noel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nasmaruj dno i boki 15" x 10" x 1" patelni jellyroll; dno linii papierem woskowym. Tłuszcz i papier woskowy mąki.
Beat żółtka z dużą prędkością miksera elektrycznego 5 minut lub aż gruby i blady. Stopniowo dodawać 1/3 szklanki cukru, dobrze ubijając.
Dodać wodę i wanilię. Złożyć w 1/2 szklanki mielonych pistacji. Stopniowo składaj w mące tortowej i kakao.
Ubij białka z dużą prędkością, aż do spienienia.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i sól; ubijać do uzyskania miękkich szczytów.
Dodać pozostałe 1/3 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż do mieszaniny żółtka.
Piec w temperaturze 375 przez 10 minut lub aż Góra sprężyny z powrotem po dotknięciu.
Przesiać cukier puder w prostokąt 15" x 10" na ręczniku tkaniny. Kiedy ciasto jest gotowe, natychmiast poluzuj z boków patelni i wyjmij na cukrowy ręcznik. Odklej papier woskowy. Zaczynając od wąskiego końca, zwinąć ciasto i ręcznik razem; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu, szew w dół.
Rozwiń ciasto; Usuń ręcznik.
Ciasto posmarować połową obficie czekoladowego maślanego kremu; ostrożnie przełożyć. Kryj się i wyluzuj.
Cut 1 " gruby ukośny kawałek z 1 koniec rolki ciasta.
Umieść bułkę z ciastem na talerzu do serwowania, szew w dół; umieść wycięty kawałek na wierzchu ciasta, aby przypominał węzeł.
Pozostałą masę rozłożyć na cieście.
Wynik lukier z palców widelca przypominać kory drzew. Top ciasto z posiekanymi pistacjami dla mchu.
Udekoruj boki ciasta grzybami Bezowymi, liśćmi laurowymi i jabłkami krabowymi.