Azjatyckie sajgonki
Azjatyckie Spring Rolls to wietnamska przekąska. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 222 kalorie . Za 63 centy za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup papiery ryżowe, marchewkę, kremowe masło orzechowe i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Dzięki temu przepisowi wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 44% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Sajgonki z wołowiną azjatycką , sajgonki azjatyckie isajgonki z jajkiem z trzema azjatyckimi sosami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj sok z limonki, sos hoisin i cukier; odłożyć na bok. W dużym rondlu weź 2 kwarty. wodę i sól zagotować.
Dodaj makaron; gotować przez 2-3 minuty lub do miękkości.
Odcedzić i przelać zimną wodą.
Przenieść do dużej miski i wymieszać z 2 łyżkami zarezerwowanego soku z limonki; odłożyć na bok. W drugiej misce połącz marchewkę, ogórek, jalapeno i orzeszki ziemne. Wymieszaj z pozostałą mieszaniną soku z limonki; odłożyć na bok.
Zanurz owijki sajgonek w zimnej wodzie na 5 minut. Ostrożnie oddziel i umieść na płaskiej powierzchni. Na każdym z nich połóż kilka listków kolendry.
Umieść 1/4 szklanki mieszanki marchewki i 1/4 szklanki makaronu na środku każdego opakowania, w odległości 1-1/2 cala od końcówek.
Złóż oba końce nad nadzieniem; załóż jeden dłuższy bok na nadzienie i ostrożnie zwiń ciasno.
Połóż łączeniem na talerzu stroną do serwowania. Do momentu podania przykryj wilgotnymi ręcznikami papierowymi.
W małym rondlu smaż na oleju płatki czosnku i papryki przez 2 minuty.
Dodaj pozostałe składniki sosu; gotować i mieszać, aż składniki się połączą i zgęstnieją.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do sajgonek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Wilson Creek Coconut. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kokos Wilson Creek]()
Kokos Wilson Creek