Azjatyckie Roladki Wołowo-Krepowe
Asian Beef-Crepe Rolls to bezmleczne przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 16G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, sos rybny, pasta chile, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 84%. Spróbuj Azjatyckie Roladki Wołowe, Wołowina Azjatycka " Sajgonki, oraz [] Asian Beef & Noodle Soup z 5-Składnikowym bulionem wołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować marynatę, połącz pierwsze 3 składniki w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym. Trim fat from steak.
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Dodaj stek do worka; zapiekać i marynować w lodówce 2 godziny.
Wyjąć stek z worka i wyrzucić marynatę.
Aby przygotować sos do zanurzania, połączyć masło orzechowe i następne 4 składniki (masło orzechowe przez 1 łyżeczka cukru) w małej misce; wymieszać trzepaczką do wymieszania. Odstawić.
W średnim rondlu umieścić paluszki ryżowe; przykryć gorącą wodą.
Odstawić na 30 minut. Doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut.
Odcedzić; pokroić paluszki ryżowe na małe kawałki.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać wołowinę; smażyć 2 minuty.
Dodać paluszki ryżowe; gotować 1 minutę. Wymieszać 1 łyżkę soku z limonki i pastę chile.
Umieść 1 liść sałaty na środku 1 krepy, a na wierzchu 1/4 szklanki mieszanki wołowiny, około 1 łyżki marchwi, 3 plastry ogórka, 3 liście mięty i 3 gałązki kolendry. Złóż na dole krepy i zwinąć galaretkę, zaczynając od boku. Powtórz procedurę z pozostałą sałatą, naleśnikami, mieszaniną wołowiny, marchewką, ogórkiem, miętą i kolendrą.
Pokrój każdą rolkę w poprzek na 3 plastry; ułóż, pokrój boki w górę, na talerzu.
Podawać z sosem zanurzeniowym.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Raats Original Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Raats Original Chenin Blanc]()
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów