Azjatyckie-Przyprawione Żeberka Dla Dzieci
Żeberka dziecięce z azjatyckimi przyprawami to Azjatyckie danie główne. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 481 kalorii, 29g białka, oraz 25g tłuszczu na porcję. Za 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, pieprz cayenne, sherry i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Żeberka Dziecięce W Stylu Azjatyckim, Azjatycki Styl Dziecko Z Powrotem Żebra, oraz Azjatycki Styl Dziecko Z Powrotem Żebra.
Instrukcje
Usuń 3 szerokie paski skórki z pomarańczy za pomocą obieraczki do warzyw. Wyciśnij 3 łyżki soku pomarańczowego i odstaw na bok.
Połącz 2 paski skórki, 4 szklanki wody, 1/3 szklanki soli, 1/2 szklanki brązowego cukru, anyż, przyprawy do marynowania i plasterki imbiru w średnim rondlu na średnim ogniu. Gotuj, często mieszając, aż sól i cukier się rozpuszczą.
Zdejmij z ognia i dodaj 4 szklanki zimnej wody; ostudź do temperatury pokojowej.
Połóż żeberka mięsem do dołu na desce do krojenia. Włóż nóż do obierania między membranę a kości na jednym końcu, a następnie poluzuj membranę palcami i delikatnie ją zdejmij.
Włóż żeberka do brytfanny i zalej solanką. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Rozgrzej olej roślinny w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i starty imbir; gotować 1 minutę.
Dodaj sherry, zagotuj i gotuj, aż lekko się zmniejszy, 1 do 2 minut. Dodaj pozostałe 1/4 szklanki brązowego cukru, 3 łyżki soku pomarańczowego, pozostały 1 pasek skórki pomarańczowej, bulion z kurczaka, ocet i sos sojowy i gotuj na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 1 szklanki, 8 do 10 minut.
Zdejmij z ognia i ostudź. Odłóż 1/4 szklanki sosu do podania; resztę użyj do szczotkowania. (Sos można przygotować do 1 dnia wcześniej.)
Przygotuj grill na pośrednie ciepło: w przypadku gazu rozgrzej do średnio wysokiego, a następnie wyłącz połowę palników i ustaw pozostałe palniki na średnio niski. W przypadku węgla drzewnego, gdy węgle popielą, odepchnij je na bok.
Wyjmij żeberka z solanki i osusz.
Wymieszaj 1 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu i cayenne w misce i wetrzyj żeberka. Połóż kość do dołu na chłodniejszej części grilla; przykryj i gotuj 1 godzinę.
Posmaruj 1/2 szklanki sosu; przykryj i gotuj jeszcze 1 godzinę, smarując sosem w ciągu ostatnich 10 minut.
Przełóż na deskę do krojenia i pokrój w żeberka.
Podawać z zarezerwowanym sosem.
Polecane wino: Pinot Noir, Shiraz, Zinfandel
Pinot Noir, Shiraz i Zinfandel to moje najlepsze typy żeber dla niemowląt. Żeberka wieprzowe i inne wieprzowiny z grilla ze słodko-pikantnymi sosami dobrze komponują się z tymi czerwonymi winami. Rezerwa Chamonix Pinot Noir z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 54 dolarów za butelkę.
![Chamonix Reserve Pinot Noir]()
Chamonix Reserve Pinot Noir
Rezerwat Chamonix Pinot Noir ma rubinowoczerwony kolor, z nutami wiśni, dzikich czerwonych jagód, pokruszonego czarnego pieprzu, cynamonu i fiołków na nosie. Chociaż mocna w strukturze i intensywna w smak, tekstury są łagodne i okrągłe, rozszerzając się z czasem do niezwykłego bogactwa i długości na podniebieniu. Powinien osiągnąć swój szczyt w około 5-8 lat po wydaniu.