Azjatyckie Ciasto Gruszkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj azjatyckiego ciasta gruszkowego. Jedna porcja zawiera 440 kalorii, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 68 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i podnieś gruszki, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto Bourbon-Gruszka, Azjatycka Sałatka z gruszek i grejpfrutów z Sake Granitanem i sorbetem gruszkowym, oraz Azjatycki Chutney Gruszkowo-Figowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać 2 szklanki mąki i soli.
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać piwem imbirowym, 1 łyżką stołową na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zwilży się i ciasto prawie opuszcza stronę miski. Zbierz ciasto do kuli. Podziel na pół. Uformować w 2 spłaszczone rund na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie.
Piekarnik rozgrzać do 260°. w małej misce, wymieszać pozostałe 1/3 szklanki mąki, brązowy cukier i pięć przypraw w proszku. W dużej misce, delikatnie wrzucić gruszki i sok z cytryny; posypać brązową mieszaninę cukru i wrzucić ponownie.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj jedną rundę ciasta w okrąg o 2 cale większy niż odwrócony 9-calowy szklany talerz do ciasta. Złożyć ciasto na cztery części i umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż ciasto i ułóż je na talerzu, mocno naciskając na dno i bok. Łyżka nadziewana na talerz wyłożony ciastem; kropka z masłem.
Trim zwisająca krawędź ciasta dolnego 1/2 cala od krawędzi płyty.
Drugą rundę ciasta rozwałkować. Złóż na cztery części i wytnij szczeliny, aby para mogła uciec.
Umieść ciasto na nadzieniu i rozwiń; przyciąć, uszczelnić i ostrze flet.
Wierzch pędzla z białkiem jajka.
Posypać cukrem granulowanym.
Umieść talerz ciasta na blasze z ciastkami.
Obniżyć temperaturę pieca do 204°.
Piec 45 do 50 minut lub aż skorupa jest złoty kolor i sok zaczyna bańki przez szczeliny w skorupie. Schłodzić na stojaku chłodzącym co najmniej 2 godziny.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Field Recordings Chenin Blanc]()
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.