Azjatyckie Ciasto Gruszkowe

Azjatyckie Ciasto Gruszkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj azjatyckiego ciasta gruszkowego. Jedna porcja zawiera 440 kalorii, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 68 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i podnieś gruszki, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto Bourbon-Gruszka, Azjatycka Sałatka z gruszek i grejpfrutów z Sake Granitanem i sorbetem gruszkowym, oraz Azjatycki Chutney Gruszkowo-Figowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszać 2 szklanki mąki i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Posypać piwem imbirowym, 1 łyżką stołową na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zwilży się i ciasto prawie opuszcza stronę miski. Zbierz ciasto do kuli. Podziel na pół. Uformować w 2 spłaszczone rund na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ginger AleGinger Ale
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Piekarnik rozgrzać do 260°. w małej misce, wymieszać pozostałe 1/3 szklanki mąki, brązowy cukier i pięć przypraw w proszku. W dużej misce, delikatnie wrzucić gruszki i sok z cytryny; posypać brązową mieszaninę cukru i wrzucić ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
PiekarnikPiekarnik
5
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj jedną rundę ciasta w okrąg o 2 cale większy niż odwrócony 9-calowy szklany talerz do ciasta. Złożyć ciasto na cztery części i umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż ciasto i ułóż je na talerzu, mocno naciskając na dno i bok. Łyżka nadziewana na talerz wyłożony ciastem; kropka z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
RolkaRolka
6
Trim zwisająca krawędź ciasta dolnego 1/2 cala od krawędzi płyty.
7
Drugą rundę ciasta rozwałkować. Złóż na cztery części i wytnij szczeliny, aby para mogła uciec.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
8
Umieść ciasto na nadzieniu i rozwiń; przyciąć, uszczelnić i ostrze flet.
9
Wierzch pędzla z białkiem jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
10
Posypać cukrem granulowanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
11
Umieść talerz ciasta na blasze z ciastkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
12
Wstawić do piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Obniżyć temperaturę pieca do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Piec 45 do 50 minut lub aż skorupa jest złoty kolor i sok zaczyna bańki przez szczeliny w skorupie. Schłodzić na stojaku chłodzącym co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn