Azjatycki łosoś z duszonym Bok Choy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj azjatyckiego łososia z duszonym Bok Choy. Jedna porcja zawiera 287 kalorii, 37g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka soli i pieprzu, czosnku, odtłuszczonego bulionu z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 90% to danie jest super. Spróbuj Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, oraz Łosoś z Bok Choy, sosem azjatyckim i ikrą z łososia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz bok choy; przycinaj i odrzucaj twarde końce łodygi i wszelkie posiniaczone części.
Pokroić Liściaste szczyty poprzecznie na 2-calowe paski; pokroić łodygi w poprzek na 1-calowe kawałki.
W 10-do 12-calowej patelni na dużym ogniu, mieszać czosnek w 2 łyżeczki oleju, aż skwierczeć, 1 do 2 protokół.
Dodaj bok choy i bulion, przykryć, i gotować, aż najgrubsze łodygi są po prostu miękkie po przekłuciu, 4 do 5 minut; zachować ciepło.
W międzyczasie łososia opłucz, osusz i pokrój na 4 równe kawałki. Rub rybę równomiernie pięcioma przyprawami.
Pozostałe 2 łyżeczki oleju wlać na patelnię o średnicy 10-12 cali na dużym ogniu. Gdy olej jest gorący, w ciągu około 1 minuty połóż łososia, skórę w dół, na patelni; gotuj 3 minuty. Z szeroką łopatką, włączyć ryby i gotować, aż będzie nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), o 3 minuty więcej.
Łososia umieścić w szerokich miseczkach i łyżką bok choy i bulion równo wokół ryby. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.