Azjatycki łosoś cytrusowy
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj azjatyckiego łososia cytrusowego. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 4,65 USD za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, pescatarian i ketogenny przepis zawiera 480 kalorii, 40 g białka i 31 g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga imbiru, soli, sosu sojowego i filetów z łososia. Jest to dość drogi przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 81%, to danie jest wspaniałe. Spróbuj łososia z dodatkiem cytrusów i skórki z papryki cytrusowej, azjatyckiego winegretu cytrusowego i azjatyckiej sałatki z arbuza cytrusowego, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Drobno zetrzyj 1/2 łyżeczki skórki i wyciśnij sok z pomarańczy; umieścić w dużej zamykanej torbie plastikowej.
Dodać łososia, sos sojowy, cebulę, olej, czosnek i imbir; zamknij torbę i przejdź do płaszcza. Schłodzić przez 30 minut.
Odcedzić i wyrzucić marynatę.
Połóż łososia na blasze do pieczenia. Podpiekaj 4-6 cali od ognia przez 10-12 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuszczyć się widelcem.
Posypać solą i pieprzem; posyp migdałami.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to moje ulubione dania z łososia. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
![Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.