Azjatycki succotash kukurydziany
Przepis na azjatycki succotash z kukurydzy zaspokoi Twoje południowe pragnienie w około 25 minut. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 6 g białka i 16 g tłuszczu. Za 1,27 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 4 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką edamame, olej sezamowy, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 46% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Succotash azjatycki, succotash kukurydziany i succotash letni kukurydziany są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść edamame w rondlu i zalej 3 szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia. Przykryj i gotuj przez 4-5 minut lub do miękkości, dodając kukurydzę na ostatnie 2 minuty gotowania.
Odcedzić i przepłukać pod zimną wodą.
Przełożyć do dużego naczynia; dodać cebulę i pieprz.
W małej misce wymieszaj składniki winegretu.
Wylać na mieszankę kukurydzy i wymieszać. Schłodzić aż do podania.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to świetny wybór do Succotash. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Auslese (półbutelkowy) z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Auslese (pół butelki)]()
Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Auslese (pół butelki)