Azjatycki Stek Z Flanki
Azjatycki stek flanka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.98 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 254 kalorie, 21g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Jest idealny do valentin day. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka miodu, stek, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Azjatycki Stek Z Flanki, Azjatycki Stek Z Flanki, oraz Azjatycki Stek Z Flanki.
Instrukcje
Stek SCORE ukośnie przez ziarno w odstępach 3/4 cala.
Połącz olej i następne 7 składników w płytkim naczyniu lub wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; dodaj stek. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 8 godzin, obracając od czasu do czasu.
Wyjąć stek z marynaty, zastrzegając marynatę.
Stek z grilla, przykryty pokrywką z grilla, na dużym ogniu (400 do 500 stopni) około 6 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Doprowadzić zarezerwowane marynaty do wrzenia w rondlu, i gotować co najmniej 1 minutę lub do zmniejszenia o jedną trzecią.
Wymieszać skrobię kukurydzianą i 3 łyżki wody, aż będzie gładka.
Dodaj do marynaty; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować, stale mieszając, 1 minutę; zdjąć z ognia. Łyżka nad stekiem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Peju Province Merlot. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah