Azjatycki Kurczak z karmelizowanym Bok Choy i bakłażanem

Azjatycki Kurczak z karmelizowanym Bok Choy i bakłażanem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj azjatyckiego kurczaka z rożna z karmelizowanym bok Choy i bakłażanem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 608 kalorii, 44g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 4,47 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Jeśli masz japoński bakłażan, płatki pieprzu, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Azjatycka Sałatka z kurczakiem z Bok Choy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Sól i przyprawę umieścić w małej misce i wymieszać, aby połączyć; odstawić.Mieć 2 długości sznurka rzeźniczego gotowe, jeden 15 cali długości i jeden 30 cali długości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieść kurczaka na powierzchni roboczej lub desce do krojenia, Usuń szyję i podroby z jamy i wyrzuć je.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
3
Odciąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu i skóry wiszące wokół jamy. Na Zewnątrz kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami.Używając rąk, pocierać całą mieszankę przypraw równomiernie na zewnątrz i wewnątrz kurczaka. Nawiń raz krótszą długość sznurka wokół każdej nogi, a następnie mocno zwiąż końce. Owinąć dłuższy kawałek sznurka wokół obwodu kurczaka na skrzydłach i mocno związać. Odciąć nadmiar sznurka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
1
Usuń środkowy pręt (rożen) i widelce z grilla gazowego na zewnątrz z mocowaniem do rożna. Włącz palnik rożenowy, włącz lewy i prawy palnik grillowy na średni (pozostaw środkowy palnik wyłączony) i pozwól grillowi ogrzać się na średni (około 177° do450). W międzyczasie załaduj kurczaka na rożen i przygotuj warzywa.Przesuń 1 widelec z zębami na rożen z zębami skierowanymi do wewnątrz, ustawiając go około 10 cali od końca rożna i dokręć widelec do połowy. Przesuń ślinę przez wnękę kurczaka wzdłuż i popchnij kurczaka na zęby widelca, aż zostanie mocno osadzony. Przymocuj drugi widelec z zębami skierowanymi do wewnątrz i przesuń go w dół, aż będzie mocno osadzony w kurczaku. W razie potrzeby wyreguluj widelce i kurczaka tak, aby były wyśrodkowane na rożnie. Dokręcić oba widelce na miejsce; odstawić. Wyłożyć obramowaną blachę do pieczenia folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Na blasze do pieczenia ułożyć bakłażana i bakłażana, skropić olejem, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Obrócić warzywa pokrojone na blasze do pieczenia; odstawić.Gdy grill jest gotowy, załaduj spiczasty koniec rożna na silnik rożna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Bok ChoyBok Choy
BakłażanBakłażan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
3
Umieść arkusz warzyw bezpośrednio na ruszcie grillowym pod kurczakiem. Włącz silnik rożna, przykryj grilla i gotuj przez 30 minut.Przerzuć warzywa i posmaruj je i kurczaka zarezerwowaną glazurą. Przykryć i nadal gotować, przewracając warzywa i szczotkowanie ich i kurczaka z glazury co 10 minut (używać wszystkich glazury), aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do wewnętrznej uda kurczaka(ale nie dotykając kości)rejestruje 165 ° F, o 30 minut w sumie.Wyłącz silnik rotisserie, palnik rotisserie i palniki grillowe. Używając uchwytów do garnków lub ręczników kuchennych, ostrożnie wyjmij rożen na deskę do krojenia i poluzuj widelce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
Wyjmij kurczaka z rożna i usuń widelce. Pokrój kurczaka luźno folią aluminiową i pozostaw na co najmniej 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Wyjmij tacę z warzywami z grilla i przykryj folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
6
Pokroić i wyrzucić sznurek z kurczaka. Pokrój ptaka i podawaj z warzywami i ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn