Azjatycki duszony Goleń wołowy z gorącą i kwaśną rozdrobnioną sałatką

Azjatycki duszony Goleń wołowy z gorącą i kwaśną rozdrobnioną sałatką
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 213 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka trzonu wołowego na kości, cebula, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Beer duszony Goleń wołowy z kaszą czosnkową, Crock-Pot Asian Style Shredded Beef, oraz Sunday Slow Cooker: Asian Shredded Beef dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Celem gulaszu, należy go oczywiście, jest jego smak, a nie jego forma. Podczas gdy chrupiące sałatkowe paski marchwi, szalotki i papryki nadają kolor i piękno brązowemu badaniu, ich konsystencja i azjatycki kęs zapewniają idealnego partnera dla bogatej aromatycznej pikanterii miękkiego duszonego gulaszu pod spodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
2
Gotowanie goleni na kości daje mi pewną prymitywną przyjemność, a mięso jeszcze bardziej topiącą czułość, ale możesz kupić kostkę wołową z kości (lub inne mięso gulaszowe, jeśli musisz), w takim przypadku nie będziesz potrzebował tyle wagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń WołowyGoleń Wołowy
Gulasz Wołowy MięsoGulasz Wołowy Mięso
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Wraz z gulaszem i jego chrupiącą, gorącą i kwaśną polewą, podaję piernikowy puree pasternak i ziemniaki, imbir oferujący wyciszone echo południowo-wschodnich odcieni Azji. Podczas gdy zwykła miska ryżu będzie dobrą alternatywą, wiedz, że aromatyczny zacieru sprawia, że fantastyczne, ogniste placki ziemniaczane dzień lub tak po.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Na wołowinę: Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Ćwiartkę i obrać cebulę, obrać i z grubsza pokroić imbir i włożyć do procesora z obranymi ząbkami czosnku i kolendrą. Blitz aż drobno posiekane, następnie podgrzać olej w dużym holenderskim piekarniku i smażyć tę mieszaninę delikatnie, aż miękka i zaczyna złapać na patelni; powinno to potrwać około 10 minut, na średnim ogniu i z regularnym mieszaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Wlać Chińskie wino (lub sherry) i pozostawić do bańki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodaj sos sojowy, brązowy cukier, bulion, sos ostrygowy i ocet. Doprowadzić do wrzenia, następnie wrzucić laski cynamonu i anyż Gwiaździsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
8
Dodaj kawałki trzonu wołowego i pozwól, aby wszystko ponownie osiągnęło bańkę, a następnie zaciśnij pokrywkę i włóż do piekarnika na 2 godziny (zwykły stek gulaszowy może potrwać dłużej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń WołowyGoleń Wołowy
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Ostrożnie wyjmij holenderski piekarnik z piekarnika i za pomocą perforowanej łyżki wyjmij wołowinę do naczynia żaroodpornego, przykryj folią aluminiową i utrzymuj ciepło w piekarniku, podczas gdy energicznie gotujesz sos w holenderskim piekarniku na piecu, bez pokrywki, aż zmniejszy się o około połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Do sałatki: marchew obrać, pokroić w długie plastry ,a następnie je ułożyć (tzn. pokroić w paski przypominające zapałki). Przyciąć i połówki szalotki, a następnie julienne, jak również. Posiekać Chilli, a także pokroić w juliennes i drobno posiekać kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
11
Połącz wszystkie warzywa julienned i posiekaną kolendrę w misce. W innej misce wymieszać sok z limonki, sos rybny i Cukier Drobny, i ubierać warzywa z tym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DrobnyCukier Drobny
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Do serwowania: ułóż wołowinę na półmisku i polej mięso zredukowanym sosem, a następnie udekoruj wierzch gorącą i kwaśną rozdrobnioną sałatką. Jeśli używasz kostek mięsa gulaszu, zamiast plasterków trzpienia, prawdopodobnie lepiej użyć głębszego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
13
Uwaga: gotować wołowinę przez 1 3/4 godziny, a następnie przenieść do miski do ostygnięcia. Przykryć, przechowywać w lodówce i przechowywać w lodówce do 2 dni. Gotową do użycia wołowinę należy włożyć do holenderskiego pieca i podgrzewać delikatnie, aż sos się tylko zagotuje. Przykryć i wrócić do piekarnika na 30 minut, lub aż wołowina jest gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Przenieść mięso do naczynia żaroodpornego i zakończyć sosem zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
15
Uwaga zamrażania: gotować i ostudzić jak wyżej, a następnie zamrażać do 3 miesięcy w szczelnym pojemniku. Rozmrozić na noc w lodówce i podgrzać i zakończyć jak wyżej.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Field Recordings Chenin Blanc. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn