Azjatycki duszony Goleń wołowy z gorącą i kwaśną rozdrobnioną sałatką

Azjatycki duszony Goleń wołowy z gorącą i kwaśną rozdrobnioną sałatką
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 213 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka trzonu wołowego na kości, cebula, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Beer duszony Goleń wołowy z kaszą czosnkową, Crock-Pot Asian Style Shredded Beef, oraz Sunday Slow Cooker: Asian Shredded Beef dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Celem gulaszu, należy go oczywiście, jest jego smak, a nie jego forma. Podczas gdy chrupiące sałatkowe paski marchwi, szalotki i papryki nadają kolor i piękno brązowemu badaniu, ich konsystencja i azjatycki kęs zapewniają idealnego partnera dla bogatej aromatycznej pikanterii miękkiego duszonego gulaszu pod spodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
2
Gotowanie goleni na kości daje mi pewną prymitywną przyjemność, a mięso jeszcze bardziej topiącą czułość, ale możesz kupić kostkę wołową z kości (lub inne mięso gulaszowe, jeśli musisz), w takim przypadku nie będziesz potrzebował tyle wagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń WołowyGoleń Wołowy
Gulasz Wołowy MięsoGulasz Wołowy Mięso
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
3
Wraz z gulaszem i jego chrupiącą, gorącą i kwaśną polewą, podaję piernikowy puree pasternak i ziemniaki, imbir oferujący wyciszone echo południowo-wschodnich odcieni Azji. Podczas gdy zwykła miska ryżu będzie dobrą alternatywą, wiedz, że aromatyczny zacieru sprawia, że fantastyczne, ogniste placki ziemniaczane dzień lub tak po.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Groszek Goya®Groszek Goya®
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Na wołowinę: Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Ćwiartkę i obrać cebulę, obrać i z grubsza pokroić imbir i włożyć do procesora z obranymi ząbkami czosnku i kolendrą. Blitz aż drobno posiekane, następnie podgrzać olej w dużym holenderskim piekarniku i smażyć tę mieszaninę delikatnie, aż miękka i zaczyna złapać na patelni; powinno to potrwać około 10 minut, na średnim ogniu i z regularnym mieszaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Wlać Chińskie wino (lub sherry) i pozostawić do bańki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodaj sos sojowy, brązowy cukier, bulion, sos ostrygowy i ocet. Doprowadzić do wrzenia, następnie wrzucić laski cynamonu i anyż Gwiaździsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
8
Dodaj kawałki trzonu wołowego i pozwól, aby wszystko ponownie osiągnęło bańkę, a następnie zaciśnij pokrywkę i włóż do piekarnika na 2 godziny (zwykły stek gulaszowy może potrwać dłużej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń WołowyGoleń Wołowy
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Ostrożnie wyjmij holenderski piekarnik z piekarnika i za pomocą perforowanej łyżki wyjmij wołowinę do naczynia żaroodpornego, przykryj folią aluminiową i utrzymuj ciepło w piekarniku, podczas gdy energicznie gotujesz sos w holenderskim piekarniku na piecu, bez pokrywki, aż zmniejszy się o około połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Do sałatki: marchew obrać, pokroić w długie plastry ,a następnie je ułożyć (tzn. pokroić w paski przypominające zapałki). Przyciąć i połówki szalotki, a następnie julienne, jak również. Posiekać Chilli, a także pokroić w juliennes i drobno posiekać kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
11
Połącz wszystkie warzywa julienned i posiekaną kolendrę w misce. W innej misce wymieszać sok z limonki, sos rybny i Cukier Drobny, i ubierać warzywa z tym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DrobnyCukier Drobny
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Do serwowania: ułóż wołowinę na półmisku i polej mięso zredukowanym sosem, a następnie udekoruj wierzch gorącą i kwaśną rozdrobnioną sałatką. Jeśli używasz kostek mięsa gulaszu, zamiast plasterków trzpienia, prawdopodobnie lepiej użyć głębszego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
13
Uwaga: gotować wołowinę przez 1 3/4 godziny, a następnie przenieść do miski do ostygnięcia. Przykryć, przechowywać w lodówce i przechowywać w lodówce do 2 dni. Gotową do użycia wołowinę należy włożyć do holenderskiego pieca i podgrzewać delikatnie, aż sos się tylko zagotuje. Przykryć i wrócić do piekarnika na 30 minut, lub aż wołowina jest gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
14
Przenieść mięso do naczynia żaroodpornego i zakończyć sosem zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
15
Uwaga zamrażania: gotować i ostudzić jak wyżej, a następnie zamrażać do 3 miesięcy w szczelnym pojemniku. Rozmrozić na noc w lodówce i podgrzać i zakończyć jak wyżej.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Field Recordings Chenin Blanc. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn