Azjatycka Sałatka wołowa z kolendrą, szalotkami i sezamem
Azjatycka Sałatka wołowa z kolendrą, szalotki i sezamem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.34 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 337 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz wołowinę, sałatę rzymską, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka z pieczonej Kabochy i ciecierzycy z Tahini, szalotki i czarnym sezamem, Brokuły z sezamem i szalotki, oraz Nie tak wyjątkowa Azjatycka Sałatka z migdałami, sezamem i nasionami słonecznika dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść nasiona sezamu na małej patelni i ustaw patelnię na średnim ogniu. Gotować 1 do 3 minut, aż tylko złoty kolor, potrząsając patelni często, aby zapobiec poparzeniu.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Sałatę umieścić w dużej misce (lub podzielić na poszczególne potrawy). Top sałata z wołowiną, marchew, szalotki i kolendry.
W małej misce wymieszać bulion, ocet i olej sezamowy. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wlać mieszaninę na sałatkę i top z prażonymi sezamem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc]()
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.