Azjatycka Sałatka szpinakowa z pomarańczą i awokado
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj azjatyckiej sałatki szpinakowej z pomarańczą i awokado. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pępek pomarańczowy, Azjatycki olej sezamowy, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Azjatycka Sałatka Szpinakowa Z Pomarańczą I Awokado, Sałatka Ze Szpinakiem Z Krewetkami Kokosowymi I Azjatycką Pomarańczą I Awokado, oraz Sałatka szpinakowa z awokado i pomarańczą.
Instrukcje
Ubić pierwsze 5 składników w dużej misce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstaw sos na bok.
Odetnij skórkę i biały rdzeń z pomarańczy.
Przeciąć pomarańczowy na 1/3-calowe okr.; przeciąć okr. poprzecznie na pół.
Dodaj szpinak do dressingu; wrzucić do herbu.
Dodać awokado i pomarańczę; wrzucić delikatnie.
Jedna porcja zawiera: kalorie (kcal) 152,90; % kalorii z tłuszczu 65,6; tłuszcz (G) 11,22; tłuszcz nasycony (G) 1,37; Cholesterol (mg) 0; węglowodany (G) 14,20; błonnik pokarmowy (G) 6,19; cukry ogółem (G) 3,48; węglowodany netto (g) 8,00; Białko (g) 2,47
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Field Recordings Chenin Blanc. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Field Recordings Chenin Blanc]()
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.