Azjatycka polędwica wieprzowa z grilla

Azjatycka polędwica wieprzowa z grilla
Potrzebujesz bezglutenowego dania głównego ? Azjatycka polędwica wieprzowa z grilla może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 243 kalorie . Ten przepis służy 10 porcjom i kosztuje 1,76 USD za porcję. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką mielony imbir, miód, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. To niedrogi przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Schab z grilla , Schab z grilla i Schab z grilla w glazurze cytrusowej .

Instrukcje

1
Pieczeń wieprzową posypać solą czosnkową i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2
Umieścić w płytkiej brytfance wyłożonej wytrzymałą folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
3
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 50 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
W międzyczasie w małym rondlu podsmaż cebulę na maśle, aż będzie miękka. Wymieszaj pozostałe składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia, aż sos zredukuje się do 3/4 szklanki, około 20-25 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Posmaruj sosem wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
6
Piec 10-15 minut dłużej lub do momentu, gdy termometr wskaże 145°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Przed pokrojeniem odstaw na 10 minut.

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Azjatyckie bardzo dobrze komponuje się z Rieslingiem, Gewurztraminerem i Chenin Blanc. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe pasują do wielu tradycyjnych potraw, pikantnych lub nie. Dr. Loosen Dr. L Riesling z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Dr. Poluzuj Dr. L. Riesling
Dr. Poluzuj Dr. L. Riesling
„...zaskakująco złożona i wyjątkowa wartość w prawie wytrawnym Rieslingu... Cytryna, zielone jabłko, wilgotna pestka i lekko kwiatowe aromaty, po których następuje rześkie, nasycone łupkiem podniebienie i finisz soczystych cytrusów i jabłka, orzechów oleje, sole mineralne i mokry kamień…” – Wine Advocate „To wino musi być jedną z najlepszych ofert w Mosel Riesling „wstępny” Riesling Ernsta Loosena charakteryzuje się smakami świeżej brzoskwini i moreli, zrównoważonymi łagodną nutą. ilość orzeźwiającej kwasowości. Świetny aperitif.” – Magazyn Food & Wine
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia10
Magazyn