Azjatycka Noc Ryb

Azjatycka Noc Ryb
Azjatycka noc ryb może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 403 kalorie, 36g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 6,11 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Jeśli masz zieloną cebulę, zieloną cebulę, rybę dorsza i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Friday night Fish pie, Paczka zabawy ... Date Night I En Papillote (ryba w pergaminie), oraz Piątkowy Wieczór! Baja Fish Taco z chrupiącą kapustą Slaw dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Brzmi to jak ogromny przepis, ale ponieważ czas gotowania ryb nie jest długi, Twoim głównym zadaniem jest pękanie i wydobywanie mięsa z nóg kraba i pazurów.Metoda dla dorsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nogi KrabaNogi Kraba
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
2
Pokrój rybę na 4 kawałki, umieść rybę w naczyniu do pieczenia lub patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Umieść 2 plastry imbiru na każdym kawałku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
4
Wlać soję i hoisin na rybę i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5
Ryby piec w nagrzanym piekarniku 180C przez 8-10 minut w zależności od grubości fileta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
6
Usuń kawałki ryb i ułóż na rozgrzanym naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Umieść patelnię na umiarkowanym ogniu i dodaj składniki sosu z wyjątkiem mąki kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
8
Dodać trochę wody do mąki kukurydzianej i wymieszać wlać do garnka mieszać, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
SOS polać rybą udekorować zieloną cebulą i podawać natychmiast.Sposób na cebulę i kraba imbirowego z sosem jajecznym.Możesz zostawić kraba w muszlach na czas, jeśli wolisz, usuwam mięso ze wszystkich oprócz 2 pazurów dla ułatwienia jedzenia. Może być niechlujny próbując złamać muszle po zmieszaniu z sosem. Również rezerwy kilka zielonej cebuli posypać na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
KrabKrab
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
10
Usuń mięso kraba z nóg i pazurów, zachowaj 2 pazury, aby udekorować talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
11
Rozgrzać oliwę na patelni lub woku i dodać cebulę, czosnek i imbir smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
12
Dodaj zieloną cebulę i smaż przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
13
Dodaj soję, Chilli, sherry, bulion, wodę i mięso kraba smażyć 3-4 minuty, dodać 2 pazury kraba gotować przez kolejną minutę.Jajko ubić w misce i łyżką 3-4 łyżki sosu do jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Dodaj po kolei i wymieszaj, co zatrzyma jajko przed mieszaniem po dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
15
Wlać mieszaninę jaj powoli do patelni i mieszać aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
16
Umieść mieszaninę w misce do serwowania, top z 2 pazurami kraba i posypać zieloną cebulą.Sposób Duszenia halibuta z imbirem i zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Pazury KrabaPazury Kraba
HalibutHalibut
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
17
Pokrój rybę na 4 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
18
Rozgrzać oliwę na patelni lub woku, dodać cebulę, imbir i czosnek smażyć przez 30 sekund - 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
19
Dodaj sos sojowy, sherry, bulion i wodę zamieszaj. Filet rybny dusić 7-8 Min obracając każdy kawałek raz podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
20
Rybę wyjąć na rozgrzany talerz, dodać trochę wody do mąki kukurydzianej i wlać do sosu, dodać cukier i mieszać, aż mieszanina się zagotuje i zgęstnieje zalać rybę udekorować zieloną cebulą i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
21
Podawać dania z ryb, jak jest lub można podawać z ryżem, uważam, że ryż zbyt sycące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Groszek Goya®Groszek Goya®

Składniki

1warzywo (np. szpinak)błyskawiczne granulki bulionowe z kurczaka, skoncentrowane (używam dość gęstego wywaru, więc możesz chcieć dostosować do tego, co używasz.)błyskawiczne granulki bulionowe z kurczaka, skoncentrowane (używam dość gęstego wywaru, więc możesz chcieć dostosować do tego, co używasz.)1porcja startego parmezanu3 łyżki drobno posiekanych ogórków kiszonych3 łyżki drobno posiekanych ogórków kiszonych1łyżka czerwony ocet winnyfilet z dorsza (wystarczająco duży, aby pokroić na 4 równe kawałki)filet z dorsza (wystarczająco duży, aby pokroić na 4 równe kawałki)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokukurydzakukurydza4udka kraba królewskiego, gotowaneudka kraba królewskiego, gotowane8szpony kraba, gotowaneszpony kraba, gotowane1(10 do 12 cali) truskawka Owoce na stopę(10 do 12 cali) truskawka Owoce na stopę1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeży imbir, tartyświeży imbir, tarty82 łyżki roztopionego masłaświeży imbirświeży imbir2ząbki czosnku, rozgniecioneząbki czosnku, rozgniecione4ząbki czosnku, rozgniecioneząbki czosnku, rozgniecione1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir tartyimbir tarty2zielona cebula, pokrojona w paski o długości ok.zielona cebula, pokrojona w paski o długości ok.2zielona cebula w plasterkachzielona cebula w plasterkach2zielona cebula, pokrojona w paskizielona cebula, pokrojona w paski1filetfilet z halibuta, wystarczy pokroić na 4 równe kawałkifilet z halibuta, wystarczy pokroić na 4 równe kawałki1porcja startego parmezanu4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół1porcja startego parmezanusos hoisin, extrasos hoisin, extra1cebula, pokrojona cienkocebula, pokrojona cienko2Spód: okruszki z herbatników grahamocet winny ryżowyocet winny ryżowy2Spód: okruszki z herbatników grahamwino sherrywino sherry2Spód: okruszki z herbatników grahamwino sherrywino sherry1porcja startego parmezanupieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta2Spód: okruszki z herbatników grahampieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta2Spód: okruszki z herbatników grahampieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoproszek warzywnyproszek warzywny1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu2warzywo (np. szpinak)1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1porcja startego parmezanusłodki sos chilisłodki sos chili1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRyż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn