Autentyczny Suszony SOS Chile-Pepito Enchilada
Autentyczne suszone Chile-Pepito SOS Enchilada może być tylko sos szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 12 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. 22 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka rzymskich pomidorów, ancho chiles, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest świetne. Spróbuj Najlepszy Autentyczny SOS Enchilada, Jak zrobić autentyczny SOS Enchilada, oraz [Głównie] Autentyczny Meksykański Sos Enchilada dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zagotować wodę i odstawić na bok. Spłucz i poklepuj ancho chiles do sucha, a następnie oderwij łodygi i rdzenie i otwórz chiles. Zeskrobać nasiona i żyły, pozostawiając ciało nienaruszone. Tear chiles na 1-do 2-calowe kawałki.
Umieść kawałki ancho, cebula, i czosnek na suchej patelni żeliwnej na średnim ogniu, i tosty, stale mieszając, aż chiles są pachnące i pokaż rumiane plamy, o 5 protokół. W małej oddzielnej patelni na średnim ogniu, toast mielonego kminku tylko do pachnącego, 30 sekund do 1 minuty. Obserwuj uważnie, kminek łatwo się spali.
Wlać tosty kminek na patelni z mieszaniną ancho; wlać gorącą wodę.
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż papryka ancho są nawodnione i wilgotne, a mieszanina jest zmniejszona, o 15 protokół. Doprawić do smaku solą, syropem z agawy i sokiem z cytryny.
Wyjąć z ognia i ostudzić na około 15 minut.
Wlać mieszaninę ancho do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść mieszaninę przed pozostawieniem jej na puree. Zatrzymać blendera po około 30 sekund, i dodać papryki chile de arbol, pestki dyni, oregano, i pomidory roma. W razie potrzeby Puree partiami do uzyskania gładkości i zgrubienia.
Powrót mieszany sos do żeliwnej patelni, doprowadzić do wrzenia, i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Gotuj, często mieszając, przez około 15 minut, aby zmiksować smaki.