Autentyczny Hummus Bliskowschodni (Chummus)
Autentyczny Hummus bliskowschodni (Chummus) to bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 9g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 332 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, pastę tahini, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni middl eastern. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Żabnica Środkowowschodnia, Sałatka Bliskowschodnia, oraz Bliski Wschód Lunch.
Instrukcje
Wypłukać fasolę garbanzo i umieścić w garnku. Napełnij wystarczającą ilością wody, aby pokryć co najmniej 1 cal.
Dodaj sodę oczyszczoną, jeśli używasz. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na średnim ogniu, aż fasola będzie bardzo miękka, 1 1/2 do 2 godzin.
Odcedzić fasolę, rezerwując trochę wody do wykorzystania później. Rezerwować małą garść całej fasoli do dekoracji.
Przenieś resztę do blendera lub jeśli masz blender ręczny, dużą miskę. Zmiksować fasolę na gładką masę, dodając stopniowo 1/2 szklanki oliwy z oliwek.
W razie potrzeby dodaj trochę zarezerwowanej wody, aby się wymieszać.
Dodać tahini i zmiksować wraz z sokiem z cytryny. Zmiksować czosnek, kminek i sól.
Rozłóż hummus do płaskiego naczynia i udekoruj zarezerwowaną fasolą i mżawką oliwy z oliwek.