Austriackie ciasteczka orzechowe
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Austrian Nut Cookies. Jedna porcja zawiera 118 kalorii , 2 g białka i 5 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 20 osób i kosztuje 27 centów za porcję. Mieszanka migdałów, masła, dżemu malinowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Austrian Apple Twists , Austrian Goulash i White Chocolate Cranberry Macadamia Nut Cookies .
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę, posiekane migdały i cukier.
Pokrój masło, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki. Uformuj kulkę; przykryj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na grubość 3 mm.
Wytnij je okrągłą foremką o średnicy 2 cali i ułóż w odstępach 1 cala na natłuszczonych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 7–10 minut lub do momentu, aż brzegi lekko się zrumienią.
Przenieść na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Posmaruj połowę ciasteczek 1/2 łyżeczki dżemu; przykryj drugim ciasteczkiem.
Aby przygotować lukier, wymieszaj czekoladę, cukier puder i masło.
Rozsmaruj na wierzchu ciasteczek. Udekoruj płatkami migdałów.