Aussie Chicken
Aussie Chicken wymaga mniej więcej 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.52 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 872 kalorii, 46g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, miód, ser colby-monterey jack i kilka innych rzeczy do zrobienia dzisiaj. Ten przepis od Allrecipes ma 911 fanów. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Aussie Apricot Chicken, Aussie Burger z "The Lot", oraz Aussie Burger.
Instrukcje
Pierś z kurczaka natrzeć solą przyprawową, przykryć i wstawić do lodówki na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Miejsce boczek w dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim dużym ogniu, aż chrupiące. Odstawić.
W średniej misce połączyć musztardę, miód, syrop kukurydziany, majonez i suszone płatki cebuli.
Zdjąć połowę sosu, przykryć i umieścić w lodówce, aby później służyć.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Umieść piersi na patelni i saute przez 3 do 5 minut na stronie, lub aż rumiane.
Wyjąć z patelni i umieścić piersi w naczyniu do pieczenia 9x13 cali. Na każdą pierś nałożyć sos miodowo-musztardowy, a następnie pokryć każdą pierś pieczarkami i boczkiem.
Wierzch posypać rozdrobnionym serem.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut, lub aż ser topi się i soki z kurczaka uruchomić jasne.
Udekorować natką pietruszki i podawać z sosem miodowo-musztardowym reserved.