Asian Turkey-zupa z makaronem z imbirem i Chiles

Asian Turkey-zupa z makaronem z imbirem i Chiles
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj azjatyckiej zupy z makaronem z imbirem i Chiles. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 200 kalorii, 20g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka wody, liści mięty, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Asian noodle & turkey soup, Asian Turkey-Noodle Soup, oraz Zbilansowana dieta: zupa z makaronem z indyka z imbirem i kolendrą.

Instrukcje

1
Makaron umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać wystarczającą ilość wrzącej wody, aby przykryć makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
3
Odstawić, aż makaron będzie miękki, około 5 minut; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
4
Połącz bulion, szalotki, imbir i sos rybny w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj częściowo i gotuj na wolnym ogniu 10 minut. Odrzuć plastry imbiru. Odstawić wywar do wrzenia. Wymieszać makaron i indyka; gotować na wolnym ogniu, aż indyk jest ogrzewany przez, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
SzalotkaSzalotka
MakaronyMakarony
ImbirImbir
Cała TurcjaCała Turcja
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Zupa z chochli do misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
6
Służyć, pozwalając diners do góry każdej porcji z kiełków fasoli, liście mięty, chiles, i limonki kliny do wycisnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
Klin WapiennyKlin Wapienny
MiętaMięta
Papryka ChiliPapryka Chili
1
Rozbij tuszę tak, aby była w 6-kwartowym lub większym garnku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj 3 ćwiartki wody i po 1 grubo posiekanej cebuli, marchwi i łodygi selera. Doprowadzić do wrzenia, odtłuszczając dowolną pianę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żebro Selerażebro Selera
MarchewMarchew
CebulaCebula
WodaWoda
3
Dodać 6 gałązek pietruszki, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku i 1/4 łyżeczki całego pieprzu. Dusić 2 do 3 godzin. Odcedź, a następnie usuń tłuszcz z powierzchni bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Suszony TymianekSuszony Tymianek
Pietruszka-naćPietruszka-nać
BulionBulion
4
* Dostępne w sekcji Asian foods większości supermarketów.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn