Asiago i balsamiczna karmelizowana cebula Focaccia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc wypróbuj Asiago i balsamiczną karmelizowaną cebulę Focaccian. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz miód, cebulę, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kanapka Porchetta z karmelizowaną cebulą balsamiczną, serem Asiago i rukolą, Pieczone Asiago i karmelizowany Dip cebulowy Hummus, oraz Karmelizowana Cebula Focaccia.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, 1 łyżka miodu, i tymianek; gotować 5 minut lub aż rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; wymieszać z octem i 1/4 łyżeczki soli. Całkowicie fajne.
Rozpuścić drożdże i pozostałe 1 łyżka miodu w 1 1/4 szklanki ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać mieszankę cebuli, pozostałe 2 łyżki oleju, Pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli i 3 1/2 szklanki mąki do mieszaniny drożdży; mieszać, aż miękkie ciasto tworzy. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagnieść do uzyskania gładkości i elastyczności (około 8 minut).
Dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Delikatnie wciśnij ciasto na patelnię z galaretką o wymiarach 15 x 10 cali pokrytą sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 25 minut lub aż prawie dwukrotnie w rozmiarze.
Piec w 400 przez 18 minut lub aż rumiane. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut.
Wyjąć z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
![Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione]()
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.