Asiago i balsamiczna karmelizowana cebula Focaccia

Asiago i balsamiczna karmelizowana cebula Focaccia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc wypróbuj Asiago i balsamiczną karmelizowaną cebulę Focaccian. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz miód, cebulę, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kanapka Porchetta z karmelizowaną cebulą balsamiczną, serem Asiago i rukolą, Pieczone Asiago i karmelizowany Dip cebulowy Hummus, oraz Karmelizowana Cebula Focaccia.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę, 1 łyżka miodu, i tymianek; gotować 5 minut lub aż rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
CebulaCebula
TymianekTymianek
3
Zdjąć z ognia; wymieszać z octem i 1/4 łyżeczki soli. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
SólSól
4
Rozpuścić drożdże i pozostałe 1 łyżka miodu w 1 1/4 szklanki ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MiódMiód
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać mieszankę cebuli, pozostałe 2 łyżki oleju, Pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli i 3 1/2 szklanki mąki do mieszaniny drożdży; mieszać, aż miękkie ciasto tworzy. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagnieść do uzyskania gładkości i elastyczności (około 8 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
DrożdżeDrożdże
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Delikatnie wciśnij ciasto na patelnię z galaretką o wymiarach 15 x 10 cali pokrytą sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 25 minut lub aż prawie dwukrotnie w rozmiarze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
GalaretkaGalaretka
PunchPunch
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
8
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Ciasto posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
CiastoCiasto
10
Piec w 400 przez 18 minut lub aż rumiane. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Wyjąć z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia11
Magazyn