Ash-e-jow (Irańska/perska zupa jęczmienna)
Ash-e-jow (Irańska/perska zupa jęczmienna) może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pastę pomidorową, olej roślinny, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą), Zupa Z Ciecierzycy I Makaronu Z Perskimi Ziołami, oraz Perska zupa z makaronem i fasolą-Aash-e Reshteh dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać bulion z kurczaka w garnku do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
Rozgrzać olej roślinny w dużym garnku na średnim ogniu i podsmażyć cebulę, aż będzie przezroczysty.
Dodaj jęczmień perłowy do garnka i mieszaj przez minutę. Wymieszaj gorący bulion z kurczaka, kurkumę, sok z limonki, pastę pomidorową, sól i pieprz. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Wymieszać z marchewką i kontynuować gotowanie 30 minut lub aż zupa zgęstnieje i marchew i jęczmień są miękkie. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodaj gorącą wodę, jedną łyżkę na raz.
W małej misce umieścić śmietanę. Powoli wlać 1/2 szklanki gorącej mieszanki zupy do kwaśnej śmietany, stale ubijając. Stopniowo dodawać mieszaninę śmietany do garnka do zupy, stale ubijając. Wymieszać ze świeżą pietruszką.
Podawać ze świeżą limonką.