Arroz con Pollo (Kurczak z ryżem)
Arroz con Pollo (kurczak i ryż) jest bez glutenu i bez nabiału przepis z 4 porcjami. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 13% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 52 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek Goyan extra virgin, paprykę, groszek goya i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 93%. Ten wynik jest ogromny. Podobne przepisy obejmują Kurczak z ryżem (Arroz con Pollo), Kurczak z ryżem (Arroz con Pollo), oraz Arroz Con Pollo (Ryż Z Kurczakiem).
Instrukcje
Używając ręczników papierowych, pokrój kurczaka na sucho. Przyprawić kurczaka z Adobo.
Rozgrzej olej w caldero lub duży ciężki garnek na średnim ogniu. Gotować kurczaka, partiami, aż brązowy ze wszystkich stron, 7-10 minut; odstawić.
Cebulę, paprykę i czosnek wymieszać w garnku; gotować do miękkości, około 5 minut.
Dodaj ryż, bulion i Sazon do garnka; gotuj, stale mieszając, aż ryż całkowicie pokryje się mieszaniną oleju, około 1 minuty.
Wymieszać w 3 szklankach wody; doprowadzić do wrzenia.
Do garnka dodać alcaparrado i kurczaka (ze skórką do góry). Przykryć garnek, zmniejszyć ciepło do niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż woda się wchłonie, ryż jest delikatny, a kurczak jest gotowany przez około 25 minut.
Podawać za pomocą widelca, puchu ryżowego; udekorować paskami pimiento i groszkiem.