Arroz con Pollo – kurczak i ryż
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych do swojej skrzynki z przepisami, Arroz con Pollo - Kurczak z Ryżem może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 1,81 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 791 kalorii , 42 g białka i 40 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką adobo goya®, cebulę, bulion z kurczaka w proszku goya® i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 61% , co jest solidnym wynikiem. Podobne przepisy to Arroz Con Pollo , Arroz Con Leche i Arroz Frio, Cold Rice .
Instrukcje
Osusz kurczaka ręcznikami papierowymi. Dopraw kurczaka sosem adobo.
Rozgrzej olej w caldero lub dużym, ciężkim garnku na średnim ogniu. Smaż kurczaka partiami, aż zbrązowieje ze wszystkich stron (7-10 minut); odstaw.
Wymieszaj cebulę, paprykę i czosnek w garnku; gotuj, aż zmiękną, około 5 minut.
Dodaj ryż, bulion i sazón do garnka; gotuj, ciągle mieszając, aż ryż całkowicie pokryje się mieszanką oleju, zajmie to około 1 minuty.
Dodaj 3 szklanki wody i doprowadź do wrzenia.
Dodaj alcaparrado i kurczaka (skórą do góry) do garnka. Przykryj garnek, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta, ryż będzie miękki, a kurczak ugotowany, około 25 minut.
Do podania rozluźnij ryż widelcem, udekoruj paskami papryki i groszkiem.