Arroz Con Pollo Bites
Arroz Con Pollo Bites to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 496 kalorii. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka nasion annatto, oliwki, ryż krótkoziarnisty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Spróbuj Arroz con Pollo, Arroz Con Pollo, oraz Arroz Con Pollo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym garnku połącz oliwę z oliwek i nasiona annatto.
Podgrzać na średnim ogniu przez 5 minut.
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej. Odcedzić nasiona z oleju i wyrzucić nasiona. Rezerwy 1/2 szklanki oleju do pieczonej wieprzowiny z cytrusowym Mojo przepis marynaty i 1/4 szklanki dla Bites Arroz Con Pollo.
Kurczaka doprawić solą i pieprzem do smaku.
Podgrzać 2 łyżki oleju annatto w dużej patelni o wysokiej jednostronnej na średnim ogniu. Brąz kurczaka ze wszystkich stron i przenieść na talerz. Do tej samej patelni dodać pozostałe 2 łyżki oleju annatto, cebula, pieprz, i czosnek i saute przez 3 protokół.
Dodać ryż i gotować przez kolejne 2 protokół. Wymieszać bulion z kurczaka, doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać ugotowanego kurczaka. Przykryć, obrócić ogień na niski i gotować, aż cała ciecz zostanie wchłonięta i ryż będzie miękki, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Rozgrzać olej rzepakowy na dużej patelni na średnim ogniu. Pokrój górny i dolny cal od każdej babki. Pokrój przez skórę od góry do dołu po każdej stronie każdej babki. Obrać skórę w paski i pokroić babkę w 1-calowe grube plastry. Smaż plastry babki 3 minuty z każdej strony.
Wyjąć i osuszyć na wyłożonej papierowym ręcznikiem tacy na arkusze.
Rozgrzać olej na średnim ogniu. Rozbijaj plantany tylną stroną dużej metalowej łyżki lub małą patelnią.
Włożyć plantany z powrotem do gorącego oleju i smażyć na złoty kolor, około 1 do 2 minut z każdej strony.
Wyjąć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby osuszyć i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Oliwki połączyć z pozostałą 1 łyżką oliwy w mini robocie kuchennym i pulsować, aż grubo zmielone. Odstawić.
Do złożenia; umieścić łyżeczkę tapenady z oliwek na smażonej babki. Top z łyżką ryżu. Na wierzch położyć kawałek kurczaka i trochę więcej tapenady z oliwek, do dekoracji. Powtórzyć z pozostałymi składnikami. Ukąszenia ułożyć na półmisku, posypać świeżo posiekaną kolendrą i podawać.