Arroz con Pollo

Arroz con Pollo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Arroz con Pollo. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.24 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1400 kalorii, 88g białka, oraz 70 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ząbki czosnku, kurczaka, oliwki nadziewane pimiento i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Arroz con Pollo, Arroz Con Pollo, oraz Arroz con Pollo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Czysty czosnek, sok pomarańczowy, sok z limonki, sól i pieprz w blenderze na gładką masę. Umieścić kawałki kurczaka w dużej misce i wlać czyste nad nimi, obracając się do płaszcza. Marynować kurczaka, przykryte i schłodzone, obracając od czasu do czasu, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Przenieść kurczaka, pozwalając nadmiar marynaty kapać z powrotem do miski, do ręczników papierowych, a następnie osuszyć. Marynata rezerwowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozgrzać olej i masło w garnku 6-do 7-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie brązowy kurczak w 2 lub 3 partiach, bez tłoczenia, okazjonalnie obracając się, około 6 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Kurczaka przenieść jako rumiane na talerz, rezerwując tłuszcz w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Podsmaż cebulę, papryka, i czosnek w tłuszczu w garnku na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu i skrobanie się brązowe kawałki z kurczaka, aż warzywa są zmiękczone, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Podczas gdy warzywa gotować, szafran ciepła w suchej małej patelni na małym ogniu, potrząsając patelni, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SzafranSzafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać wino i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
5
Dodać kminek i sól do warzyw i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, 2 minuty. Wymieszać mieszaninę szafranu, liść laurowy, pomidory (w tym sok), bulion, wodę i zarezerwowaną marynatę i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Liście LauroweLiście Laurowe
MarynataMarynata
PomidorPomidor
SzafranSzafran
BulionBulion
KminekKminek
SokSok
WodaWoda
SólSól
6
Dodaj wszystkie kawałki kurczaka z wyjątkiem piersi, boki skóry do góry, i delikatnie gotować na wolnym ogniu, pokryte, na małym ogniu 10 protokół. Wymieszać z ryżem, następnie dodać kawałki piersi, skórki do góry i ułożyć kurczaka w 1 warstwie. Powrót do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
RyżRyż
7
Przykryć garnek szczelnie, następnie przełożyć do piekarnika i piec, aż ryż będzie miękki i większość płynu zostanie wchłonięta, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
8
Rozrzucić groszek, oliwki, i pimientos na ryżu i kurczaka (nie mieszać) i odstawić, garnek przykryty ręcznikiem kuchennym, aż groszek są podgrzewane przez i wszelkie pozostałe ciecz jest wchłaniany przez ryż, o 5 protokół. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona PaprykaCienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona Papryka
Liście LauroweLiście Laurowe
Cały KurczakCały Kurczak
OliwkiOliwki
GrochGroch
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
GarnekGarnek

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemrożony groszek dziecięcy (nie rozmrażany; 5 oz)mrożony groszek dziecięcy (nie rozmrażany; 5 oz)1Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)3971 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory pokrojone w kostkę, w tym sokpomidory pokrojone w kostkę, w tym sok2kilogramykurczak pokrojony na 8 porcjikurczak pokrojony na 8 porcji591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino3largesząbki czosnku, grubo posiekaneząbki czosnku, grubo posiekane3largesząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2zielona papryka, posiekanazielona papryka, posiekana2Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży sok z limonkiświeży sok z limonki12fl. oz.s1/2 szklanki niskosodowego bulionu z kurczaka1/2 szklanki niskosodowego bulionu z kurczaka5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelb cebula posiekanalb cebula posiekana23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy571 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki małych lub średnich zielonych oliwek nadziewanych pimiento, opłukanych1/2 szklanki małych lub średnich zielonych oliwek nadziewanych pimiento, opłukanych571 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/4 szklanki odsączone posiekane butelkowane pimientos, opłukane1/4 szklanki odsączone posiekane butelkowane pimientos, opłukane0Batoniki toffi Heathrozdrobnione nitki szafranurozdrobnione nitki szafranu2Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek2Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Turecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego12 łyżeczki czosnku w proszkumasło niesolonemasło niesolone12 łyżeczki czosnku w proszku1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kubki ryżu długoziarnistego białegokubki ryżu długoziarnistego białego
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn