Arroz con Leche (Pudding ryżowy)
Ten przepis służy 4. Jeśli 1,28 zł za porcję spada w budżecie, Arroz con Leche (Pudding ryżowy) może być doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 731 kalorii. Jeśli masz pod ręką mleko, brązowy cukier, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Arroz Con Leche (Pudding Ryżowy), Arroz con Leche (meksykański Pudding ryżowy), oraz Pudding ryżowy z rodzynkami i cynamonem (Arroz Con Leche) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu w rondlu o średnim dnie. Wymieszać z ryżem, 1 łyżką masła, kawałkami skórki pomarańczy, laskami cynamonu i solą. Zmniejszyć ogień do medium i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż większość cieczy zostanie wchłonięta, 10 do 12 minut.
Wymieszaj mleko, cukier, ciemnobrązowy cukier, rodzynki i opcjonalnie rum. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Natychmiast zmniejszyć ogień o średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ryż jest zagęszczony i miękkie, o 35 do 45 minut.
Usunąć i wyrzucić kawałki skórki pomarańczy i laski cynamonu. Wymieszać pozostałą 1 łyżkę masła.
Podawać na ciepło i kurz z cynamonem w razie potrzeby.