Arroz con Coco (kubański kokosowy Pudding ryżowy)
Arroz con Coco (kubański kokosowy Pudding ryżowy) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 316 kalorii. Jeśli masz skórkę z cytryny, krystalizowany imbir, odparowane mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Arroz Con Coco (Kolumbijski Ryż Kokosowy), Ryż z kokosem i krewetkami (Arroz Con coco Y Camarones), oraz Ryż z kokosem i rodzynkami (Arroz con coco y Pasas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu umieść wodę i ryż.
Umieścić goździki, wanilię i cynamon na podwójnej warstwie gazowej. Zebrać krawędzie gazę razem; związać bezpiecznie.
Dodaj do mieszanki ryżu. Doprowadzić do gotowania na średnim ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować 20 minut lub aż ryż jest miękki i ciecz jest prawie wchłaniany.
Wymieszać z mlekiem i rodzynkami; gotować 10 minut, często mieszając. Wymieszać imbir, skórkę i sól; gotować 5 minut, często mieszając.
Wlać mieszankę ryżu do miski lub poszczególnych misek; przykryć powierzchnię budyniu folią. Wyluzuj.
W razie potrzeby posypać cynamonem.