Aromatyczny stek z antrykotu
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego i bezmlecznego ? Aromatyczny stek z antrykotu może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis daje 6 porcji po 230 kalorii , 27 g białka i 10 g tłuszczu każda. Za 2,68 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sosu barbecue, steka z antrykotu wołowego, octu winnego z czerwonego wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu walentynkowym . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Kilka osób przygotowało ten przepis, a 22 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 55% , to danie jest solidne. Wypróbuj Flank Steak with Mushroom Sauce , Asian Flank Steak i Cuban Flank Steak With Avocado and Tomato Salad, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej, zamykanej torbie plastikowej wymieszaj pierwsze osiem składników.
Dodaj stek; zamknij woreczek i obróć, aby pokryć. Schłodź w lodówce przez 8 godzin lub na noc.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Grilluj stek, przykryty, na średnio-gorącym ogniu przez 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio-krwistego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°). Pokrój stek w poprzek włókien.